Kdo lahko zaustavi poglabljanje prekarnosti in prekarizacije? Sindikati, stranke ali delodajalci? Na prvem mestu so na potezi vsekakor sindikati. Oni morajo vzpostaviti načine zaščite dela, ki bodo prekarno delo enostavno ukinili. Brez tega napredka ne bo.

Druge so politične stranke, ki morajo razumeti, da večina ljudi na tem svetu dela in da si za delo zasluži dostojne pogoje. Konec koncev so prav vsi ti ljudje, ki se izgubljajo v prekarnosti, tudi volivci. Namesto, da jim še naprej prodajajo prepričanje, da bodo živeli bolje, če se vse privatizira in vse postane predmet zasebne iniciative, naj pripravijo jasne volilne programe in konkretno vizijo tega, kako bodo zaščitile delo. Prekarnost je ena od tem, ki lahko pomembno prispevajo, k uspehu na volitvah …

Ervin Hladnik Milharčič je en od najbolj izkušenih novinarjev pri nas. Dela kot komentator razmer na Balkanu, Bližnjem vzhodu in tudi v Združenih državah Amerike, v preteklosti pa je več let opravljal vlogo poročevalca in urednika. Dobro pozna vse osrednje tiskane medije, dinamike njihovega dela in odnosov. Za naš razmislek je pogovor z njim zanimiv zaradi širšega pogleda na družbeno realnost in na vlogo medijev znotraj nje.

Vir: Celoten intervju je dostopen na naslovu: http://www.spehnakruhu.com/delo/ervin-hladnik-milharcic
Avtor: Črt Poglajen, politični analitik, 28.2.2018


Še niste član?

Izpolnite pristopno izjavo in postanite del družine.

pisko

Ugodnost

sindikalne pocitnice

Sindikalne počitnice

sindikalne pocitnice

GiT kontakt

Sindikat GiT (gostinstva in turizma Slovenije)
Dalmatinova ulica 4, 1000 Ljubljana

ID za DDV: 93950420
tel:01 4341 200

Sindikalne počitnice

sindikalne pocitnice

Fairhotels Slovenija

fairhotels logo

Izjave

Sindikat GIT je nujna protiutež delodajalcem. K.Leban
Sodoben delavec je dejansko prekarec. G.Vojnović
Ljudje delajo predolgo, delajo preveč, praktično ni več razmejitve med delovnim časom in zasebnim življenjem. L.Jerkič