Zakaj zasebni sektor ni bolj aktiven? Zakaj zasebni sektor (še) ne stavka? Kdaj bo stavka? Kdaj boste sindikati kaj naredili? Kdaj ste sindikati sploh kaj naredili? Predsednica ZSSS, Lidija Jerkič, odgovarja v pismu članom in članicam sindikatov, ki ga objavljamo v celoti: Pismo predsednice: Brez sindikalnega boja ne gre!

Tole pismo naslavljam na članice in člane sindikatov. Morala bi ga na vse, tudi nečlane, jasno. Ker – nečlani so druga navijaška skupina. Stojijo ob strani, kritizirajo in navijajo. V glavnem zase. V nasprotnem primeru bi bili člani sindikata, ki bi navijali še za druge člane, skupaj. Če se kdo od nečlanov ne prepozna, se mu oproščam. Zagotovo ima za to zelo opravičljive razloge. Zakaj pišem to pismo? Ker do vsakega osebno ne morem. K sreči nas je še vedno preveč.

Tema bodo plače. Januarske in februarske stavke javnega sektorja in vedno znova odprta pogajanja za zaposlene v tem sektorju burijo tudi zasebni sektor. Ne bom o tem, da demagogija včasih daje rezultate, niti o nestrpnosti med delavci javnega in zasebnega sektorja. V sebi vsi vemo, da smo le zaposleni, in da se moramo boriti za svoje pravice, pa če smo v javnem ali v zasebnem sektorju.

Vsi imamo svoje delodajalce in če eden ne dobi plače, to še ne pomeni, da bo drugi dobil večjo. Nasprotno, izguba pravice enega je izguba pravice drugega. Ena od prihodnjih izdaj Delavske enotnosti bo namenjena ravno tej vsebini: na eni strani javni, na drugi zasebni sektor. Da bomo enkrat vsi vedeli, o čem sploh govorimo.

Več na https://www.zsss.si/brez-sindikalnega-boja-ne-gre-lidija-jerkic/


Še niste član?

Izpolnite pristopno izjavo in postanite del družine.

pisko

Ugodnost

sindikalne pocitnice

Sindikalne počitnice

sindikalne pocitnice

GiT kontakt

Sindikat GiT (gostinstva in turizma Slovenije)
Dalmatinova ulica 4, 1000 Ljubljana

ID za DDV: 93950420
tel:01 4341 200

Sindikalne počitnice

sindikalne pocitnice

Fairhotels Slovenija

fairhotels logo

Izjave

Sindikat GIT je nujna protiutež delodajalcem. K.Leban
Sodoben delavec je dejansko prekarec. G.Vojnović
Ljudje delajo predolgo, delajo preveč, praktično ni več razmejitve med delovnim časom in zasebnim življenjem. L.Jerkič