Socialni demokrati za temeljne cilje volilnega programa postavljajo dvig kakovosti življenja, trajnostni razvoj, inovativnost ter socialno in ekonomsko uspešnost. Na središčno os umeščajo razvoj ljudi in okolja. Da bi razumeli, kako to dejstvo vpliva na njihov odnos do prekarnosti in njene odprave, smo spregovorili z njihovim predsednikom mag. Dejanom Židanom.

Preberi več

V vednost in nadaljnjo obravnavo objavljamo celoten sklop mnenj in stališč v zvezi s posredovanjem osebnih podatkov naših članov delodajalcu.

Prakse so zelo različne, ponekod se še vedno dogaja, da se delodajalcem posredujejo kopije pristopnih izjav, ponekod pa se take težnje delodajalcev od časa do časa pojavijo (zahtevajo izrecne pisne izjave delavcev za trganje članarine).

Skozi našo izkušnjo smo pridobili novo mnenje Informacijske pooblaščenke, Inšpektorata za delo, podprlo pa ga je tudi pristojno Ministrstvo. Vse vam pošiljam v priponkah, če naletite na podobno težavo.

Preberi več

Prvi maj je naš praznik, praznik , ki bi ga nekateri najraje pozabili , ker jim povzroča škodo! mi pa ga ne damo! Naj bo to vesel in prijeten dan! Spoštovane članice, spoštovani člani, dovolite nam, da vam iskreno čestitamo ob prvem maju, prazniku dela. Ob tej priložnosti vam je nekaj besed namenila predsednica ZSSS, Lidija Jerkič. Njeno poslanico si lahko preberete TUKAJ.

Preberi več

Znano je, da je 28. april Mednarodna organizacija za delo ILO razglasila za svetovni dan varnosti in zdravja pri delu. A ta dan je bil že dolga desetletja pred tem mednarodni delavski spominski dan na poškodovane in umrle na delovnem mestu.

Evropska konfederacija sindikatov ETUC, katere članica je Zveza svobodnih sindikatov Slovenije ZSSS že od leta 1999, nam ob letošnjem spominskem dnevu pošilja svoje sporočilo: »Delovna mesta so bolj varna tam, kjer so izvoljeni delavski zaupniki za varnost in zdravje pri delu.«

Preberi več

Torkova diskusija o aktualnem stanju v prekarnosti v Sloveniji je pokazala, da imajo socialni partnerji različna razumevanja pojma. Razlike so tako velike, da bodo za uskladitev potrebovale veliko časa in osredotočenosti. Obstajajo namreč v vseh ključnih elementih. Tako pri samem razumevanju pojma, kot tudi pri vprašanju vzrokov za pospešen razvoj prekarnosti in ukrepov, ki bi stanje lahko izboljšali.

Predsednica Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Lidija Jerkič je opozorila, da lahko med prekarne uvrščamo različne tipe zaposlitev in da so prekarizirane cele branže. Pri tem je kot primera izpostavila novinarstvo in prevozništvo.

Preberi več

Podkategorije

Še niste član?

Izpolnite pristopno izjavo in postanite del družine.

pisko

Ugodnost

sindikalne pocitnice

Sindikalne počitnice

sindikalne pocitnice

GiT kontakt

Sindikat GiT (gostinstva in turizma Slovenije)
Dalmatinova ulica 4, 1000 Ljubljana

ID za DDV: 93950420
tel:01 4341 200

Sindikalne počitnice

sindikalne pocitnice

Fairhotels Slovenija

fairhotels logo

Izjave

Sindikat GIT je nujna protiutež delodajalcem. K.Leban
Sodoben delavec je dejansko prekarec. G.Vojnović
Ljudje delajo predolgo, delajo preveč, praktično ni več razmejitve med delovnim časom in zasebnim življenjem. L.Jerkič