Dejavnost hotelirstva in gostinstva zajema širok spekter dejavnosti in vključuje hotele, bare in restavracije, pripravo in dostavo hrane, prodajna mesta s hitro prehrano, kavarne in bistroje. Če ljudje pridejo v stik z nevarnimi snovmi ali jih ne uporabljajo pravilno, lahko pride do poškodb ali obolenj. Kako nevarna je neka snov, je odvisno od vrste snovi, sestave snovi, poti prehajanja v človeški organizem in količine snovi, ki vstopa v telo.

Preberi več

V Sindikatu gostinstva in turizma Slovenije dajemo polno podporo stavki in protestnemu shodu, ki ga je napovedal podjetniški sindikat SKEI Gorenje zaradi odpovedi podjetniške kolektivne pogodbe. Socialni dialog, kot evropska vrednota, je z enostranskim ukrepom uprave podjetja Gorenje prekinjen in kaže na globoko nerazumevanje podpisanega akta, ki je urejal pravice in dolžnosti vseh zaposlenih delavcev v družbi Gorenje. Razlog za odpoved: zniževanje stroškov dela, pa je neokusen in paradoksalen. V času, ko primanjkuje delavcev, ko mladi strokovnjaki odhajajo in ko dobički rastejo, ga res ne moremo razumeti.

Zato, dragi kolegi in kolegice! V Vašem boju za ohranitev pravic Vam stojimo ob strani in Vam želimo uspešne sindikalne aktivnosti, kakršne koli boste izbrali.

Drage kolegice, članice SGIT in ZSSS nikoli ne pozabite:

"Prvo darilo je življenje,
drugo je ljubezen in
tretje je razumevanje!"

Ženske vemo, da je iskanje sreče sicer prazno početje, lahko pa nas spremlja na poti k izpolnitvi življenjske usode!

Iskrene čestitke za 8. marec, Dan žena!
In mnogo najdenih sreč, za vas!

Zakaj zasebni sektor ni bolj aktiven? Zakaj zasebni sektor (še) ne stavka? Kdaj bo stavka? Kdaj boste sindikati kaj naredili? Kdaj ste sindikati sploh kaj naredili? Predsednica ZSSS, Lidija Jerkič, odgovarja v pismu članom in članicam sindikatov, ki ga objavljamo v celoti: Pismo predsednice: Brez sindikalnega boja ne gre!

Tole pismo naslavljam na članice in člane sindikatov. Morala bi ga na vse, tudi nečlane, jasno. Ker – nečlani so druga navijaška skupina. Stojijo ob strani, kritizirajo in navijajo. V glavnem zase. V nasprotnem primeru bi bili člani sindikata, ki bi navijali še za druge člane, skupaj. Če se kdo od nečlanov ne prepozna, se mu oproščam. Zagotovo ima za to zelo opravičljive razloge. Zakaj pišem to pismo? Ker do vsakega osebno ne morem. K sreči nas je še vedno preveč.

Preberi več

Podkategorije

Še niste član?

Izpolnite pristopno izjavo ali e-obrazec in postanite del družine.

pisko

Ugodnost

sindikalne pocitnice

Sindikalne počitnice

sindikalne pocitnice

GiT kontakt

Sindikat GiT (gostinstva in turizma Slovenije)
Dalmatinova ulica 4, 1000 Ljubljana

ID za DDV: 93950420
tel:01 4341 200

Sindikalne počitnice

sindikalne pocitnice

Fairhotels Slovenija

fairhotels logo

Izjave

Sindikat GIT je nujna protiutež delodajalcem. K.Leban
Sodoben delavec je dejansko prekarec. G.Vojnović
Ljudje delajo predolgo, delajo preveč, praktično ni več razmejitve med delovnim časom in zasebnim življenjem. L.Jerkič