Sindikat gostinstva in turizma

Pasica
Switch to English
 
  • Povečaj velikost teksta
  • Privzeta velikost teksta
  • Zmanjšaj velikost teksta

Zadnje novice

Sporočilo za medije

E-pošta natisni

Slovensko javnost smo že obvestili, da Sindikat gostinstva in turizma Slovenije od delodajalcev pričakuje oziroma zahteva dvig najnižjih osnovnih plač v panogi ter dodatno povečanje plač vsem zaposlenim v dejavnosti gostinstva in turizma, ki delajo v neenakomerno razporejenem delovnem času. Pogajanja so se uspešno začela in iskreno upamo, da se bodo ta mesec končno zaključila. Pogajalska komisija v sedanji sestavi se trudi najti prave rešitve, ki bodo v korist vsem, tako zaposlenim kot delodajalcem, ki zelo dobro vedo, da se nizke plače v gostinstvu kljub bistveno izboljšanim rezultatom poslovanja v dejavnosti niso zvišale že pet let. Povprečna plača v panogi je 2016 znašala 1.099,80 evrov bruto, kar predstavlja 68,5% povprečne plače v RS, v obdobju 1. januar – 31. junij 2017 pa 68,7% povprečne bruto plače v RS, da števila opravljenih prerazporeditvenih ur niti ne omenjamo, kot tudi ne pomanjkanja kadrov in kronično odhajanje najboljših delavcev v tujino.

Zadnjič posodobljeno ( 22.11.2017 ob 14:25 ) Več ...
 

Vabilo na novinarsko konferenco Sindikata GIT

E-pošta natisni

Sindikat delavcev gostinstva in turizma Slovenije vas vabi na novinarsko konferenco, ki bo v sredo, 22. novembra 2017 ob 10.30 uri v Domu sindikatov, Dalmatinova 4, v veliki sejni sobi v 6. nadstropju.

Na novinarski konferenci želi sindikat ponovno opozoriti turistično javnost na položaj gostinskih delavcev, na njihove plače, delovni čas in vsakodnevni mobbing, spregovoriti o pogajanjih o plačah, izteku kolektivne pogodbe dejavnosti GIT Slovenije ter na spomniti na koncesnine, ki jih Vlada Republike Slovenije še vedno, kljub obljubam, ni znižala.

Na novinarski konferenci bodo predstavili tudi nadaljevanje sindikalnih aktivnosti za dvig najnižjih plač v panogi gostinstva in turizma Slovenije ter načrtovane aktivnosti za nižje koncesnine oz. pravičnejšo uredbo.

Zadnjič posodobljeno ( 22.11.2017 ob 10:53 ) Več ...
 

Pobuda za izplačilo 13. plače

E-pošta natisni

Objavljamo poziv ZSSS k izplačilu 13. plače, ki ga je pripravila izvršna sekretarka, Andreja Poje in podpisala predsednica ZSSS Lidija Jerkič. Prosim, da ga posredujete naprej, svojim zaupnikom oz. članom po podjetjih ali razobesite po oglasnih deskah:Pozivu se pridružuje tudi sindikat GIT Slovenije.

Zadnjič posodobljeno ( 21.11.2017 ob 13:02 ) Več ...
 

Podpora Sindikatu gasilcev Slovenije

E-pošta natisni

V imenu Sindikata gostinstva in turizma Slovenije izražamo polno podporo članom Sindikata gasilcev Slovenije v prizadevanjih za dostojne plače in v boju za osnovno ekonomsko –socialno varnost gasilcev, ki so nepogrešljivi del naše družbe. Boj za višje plače je tudi naš boj. Če zataji socialni dialog, če se delodajalec postavi v vlogo izkoriščevalca in vsemogočnega razsodnika, je uporaba vseh sredstev sindikalnega boja več kot dovoljena. Celo potrebna! Danes, v razcvetu gopodarske rasti imajo obraz, da še vedno postavljajo interese kapitala in politike pred interese in potrebe delavcev, brez katerih pozitivnih rezultatov ne bi bilo. Sramota!

Zadnjič posodobljeno ( 05.10.2017 ob 09:54 ) Več ...
 

Marjan Šarec o težavah prekarnosti

E-pošta natisni

Ali prekarnost v Sloveniji po vašem mnenju predstavlja dejanski problem?
Vsekakor. In še večji problem bo predstavljala v prihodnosti. K temu bodo prispevale tri stvari. Na kratki in srednji rok to, da je izobrazbena struktura ljudi neuravnovešena. Se pravi, da je ponudba družboslovcev, pa tudi nekaterih umetnostnih poklicev, velika, gospodarstvo pa potrebuje tehnično izobražen kader.

Zadnjič posodobljeno ( 05.10.2017 ob 10:04 ) Več ...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Ugodnost

Ugodnost za člane GiT


Fairhotels

Začetek kampanije Fairhotels Slovenija

logo

Včlani se

banner sindikalne pocitnice