Sindikat gostinstva in turizma

Pasica
Switch to English
 
  • Povečaj velikost teksta
  • Privzeta velikost teksta
  • Zmanjšaj velikost teksta

Zadnje novice

Mesečni pregled o plačah in kolektivnem pogajanju v Evropi - januar 2017

E-pošta natisni

Objavljamo mesečni pregled o plačah in kolektivnem pogajanju v Evropi za mesec januar 2017, ki ga pripravlja Evropski sindikalni inštitut (ETUI).

Zadnjič posodobljeno ( 09.02.2017 ob 11:14 ) Več ...
 

Okrogla miza: dr. Guy Standing in dr. Andrej Kurnik

E-pošta natisni

V sklopu okroglih miz "Skozi oči prekariata" si lahko preberete mnenja slovitega britanskega predavatelja in pisca dr. Guya Standinga in profesorja dr. Andreja Kurnika. Po novembrski okrogli mizi v Kinu Šiška, kjer so se prekarnosti lotili široko, skozi prizmo različnih družboslovnih in humanističnih strok, se je tokratna diskusija osredotočila na dve ključni področji; na bazično opredeljitev prekariata in na politični potencial, ki ga prekariat, kot široka družbena skupina, ima.

Zadnjič posodobljeno ( 09.02.2017 ob 11:03 ) Več ...
 

Da delavce pri delu v delovnih prostorih ne bo zeblo

E-pošta natisni

Temperatura zraka v delovnih prostorih predstavlja enega od dejavnikov, katere mora delodajalec za zagotavljanje varnosti in zdravja delavcev upoštevati tako pri načrtovanju, opremljanju kakor tudi pri vzdrževanju delovnih mest. Zimski letni čas predstavlja obdobje, v katerem običajno prihaja tudi do izrazito nizkih zunanjih temperatur zraka, kar potem običajno v primerih neustreznega načrtovanja, opremljanja in vzdrževanja vpliva tudi na same temperature zraka v delovnih prostorih.

Več ...
 

Nov znesek regresa za prehrano

E-pošta natisni

V Uradnem listu št.2/2017 z dne 13.1.2017 je bil objavljen podatek o količniku rasti cen prehrambnih izdelkov za obdobje januar-julij 2017. Količnik rasti cen prehrambnih izdelkov za obdobje julij–december 2016, na podlagi katerega se določi regres za prehrano med delom za obdobje januar–junij 2017, je 0,991. Znesek regresa za prehrano med delom po KP dejavnosti GIT Slovenije, za obdobje januar–junij 2017 je 4,34 eurov na dan.

Zadnjič posodobljeno ( 01.02.2017 ob 11:04 ) Več ...
 

Dr. Metoda Dodič Fikfak: O prekarnosti z zornega kota medicine dela

E-pošta natisni

Kako razumete prekarnost? Kako bi jo opredelili z zornega kota medicine dela?
Kot veste, je definicij prekarnosti ogromno. Po našem razumevanju je v to skupino mogoče zajeti vsa dela, ki so negotova, izpostaviti pa bi bilo potrebno predvsem tiste vrste zaposlitev, v katerih je delo začasno in krajše od enega leta.

O vplivu prekarnosti na zdravje ljudi je bilo v svetu narejenih čez 1100 raziskav. Ugotovljeno je, da je tveganje za izbruh bolezni, posebno psihičnih, pa tudi psihosomatnskih, pri prekarcih znatno večje, kot pri vseh ostalih delavcih, pa tudi, da je tveganje bolezni pri prekarcih znatno večje od tveganja za izbruh bolezni pri dolgotrajno brezposelnih.

Zadnjič posodobljeno ( 10.01.2017 ob 10:03 ) Več ...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Ugodnost

Ugodnost za člane GiT


Fairhotels

Začetek kampanije Fairhotels Slovenija

logo

Včlani se

banner sindikalne pocitnice