Sindikat gostinstva in turizma

Pasica
Switch to English
 
  • Povečaj velikost teksta
  • Privzeta velikost teksta
  • Zmanjšaj velikost teksta

Zadnje novice

Branimir Šrukelj o prekariatu

E-pošta natisni

Očitno dejstvo je, da sindikati ne zagovarjamo revolucionarnih sprememb družbe, zagovarjamo pa radikalno spremembo tega trenda v korist plačila dela. Da bi dosegli vsebinsko povišanje plač na račun kapitalskih dobičkov, bomo potrebovali precej večjo moč in radikalno spremembo organiziranosti.

Zadnjič posodobljeno ( 09.05.2017 ob 10:50 ) Več ...
 

Prvi maj - Dan, ko smo vsi na isti strani

E-pošta natisni

Bili so časi, ko so delavci v kovinski industriji ravnali po svoje, tekstilci po svoje, delavci v trgovini po svoje, kmetje pa po svoje. Ko je prevladoval občutek, da je vsak zase. In da je le na njegovih ramenih odgovornost, da si zagotovi dostojno življenje. Povsem jasno je, kdo je bil tedaj tisti, ki je govoril, kako bo. Sledilo je obdobje, ko so delavci postali Delavci. Povezani in močni. Upoštevala sta jih tako kapital kot država. Ker brez njih namreč ni bilo ne proizvodnje, ne davkov.

Več ...
 

Moramo najti skupno pot

E-pošta natisni

Andrej Zorko: »Da bi zagotovili vpliv na delodajalce in tiste, ki delo delodajalcev nadzorujejo, moramo najti skupno pot«

Zadnjič posodobljeno ( 28.04.2017 ob 08:32 ) Več ...
 

Leta 2017 smo.

E-pošta natisni

Na tožilstvu se obrača več kot osem tisoč ovadb zaradi kršitev pravic delavcev, policija je lani podala več kot tri tisoč novih. Nekateri delavci v Sloveniji so podvrženi "malodane sužnjelastniškim razmerjem", pravi prihodnji prvi tožilec v državi Drago Šketa. Inšpektorji pa, da so primeri vse bolj zapleteni.

Več ...
 

Franco Berardi o izvoru prekariata

E-pošta natisni

Z italijanskim mislecem in aktivistom, Francom Berardijem smo se pogovarjali o ključnih vzrokih za nastanek prekariata in o pritiskih, ki oblikujejo življenja prekarcev.

Več ...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Ugodnost

Ugodnost za člane GiT


Fairhotels

Začetek kampanije Fairhotels Slovenija

logo

Včlani se

banner sindikalne pocitnice