Sindikat gostinstva in turizma

Pasica
Switch to English
 
  • Povečaj velikost teksta
  • Privzeta velikost teksta
  • Zmanjšaj velikost teksta

Zadnje novice

Vabilo na tiskovno konferenco

E-pošta natisni

Sindikat delavcev gostinstva in turizma Slovenije Vas vabi na tiskovno konferenco, ki bo v sredo 14. Junija 2017 v kampu ADRIA ANKARAN z začetkom ob 11.uri . Pred začetkom turistične sezone bi radi ponovno opozorili in informirali slovensko turistično javnost na položaj gostinskih delavcev, ki izven blišča, v nevidni sivini soustvarjajo veličasne turistične zgodbe. Vse turistične zmogljivosti so v tej sezoni že polne. Pred nami je spet rekorden turistični obisk! V ozadju pa so ljudje, ki delajo 12 ur in več na dan, Brez zakonsko določenih odmorov in počitkov skrbijo za dobro počutje gostov, za sloves slovenskega turizma ter večanje dobičkov!

Zadnjič posodobljeno ( 16.06.2017 ob 13:37 ) Več ...
 

Obvezne priloge h kreditni pogodbi

E-pošta natisni

Objavljeni so novi dokumenti, ki so obvezna priloga h kreditni pogodbi za pridobitev brezobrestnega posojila! Več na podstrani Kreditnih obrazcev --> klik <--

 

Posnetek okrogle mize v Mariboru

E-pošta natisni

Pogovor v Mariboru smo posneli, da bi tako tudi ljudem, ki se okrogle mize niso mogli udeležiti, omogočili ogled diskusije. Posnetek lahko poda izhodišče za razmislek o prekarnosti, tistim pa, ki pojem poznajo dobro in se z njim ukvarjajo poglobljeno, pa bodo zanimava posamezna stališča in pogledi sogovornikov.

Dosegliva sta tudi zbirka fotografij Kristijana Robiča in članek, ki smo ga pripravili po dogodku. Ogled video posnetka.

Zadnjič posodobljeno ( 26.05.2017 ob 09:35 )
 

Borut Pahor: O prekarnosti

E-pošta natisni

Prekarnost spreminja posameznike in jih marginalizira. Ker se prekarci ne počutijo del neke skupnosti in živijo v popolni negotovosti, so vse bolj izolirani, izrinjeni iz nekaterih družbenih dogajanj, hkrati pa tudi slabo materialno in socialno oskrbljeni. To lahko povzroči popolno apatijo ali pa upor zoper vse, kar je zanje nedosegljivo. Precej verjetna se mi zdi teorija, da so v svojem nezadovoljstvu, odrinjenosti in jezi tudi vse bolj dovzetni in nekritični za različne radikalne poglede in gibanja.

Več ...
 

Rožnik 2017

E-pošta natisni

Da ne pozabimo, da 1. maj praznujemo v spomin na boj naših prednikov za svobodo združevanja, za svobodo organiziranja v sindikate, za pravico do kolektivnega dogovarjanja in za pravico do stavke, sindikalnega boja, s katerim so delavcem izborili temeljne delavske pravice, omejen delovni čas in dostojno plačilo za delo! Zato delavske pravice tudi danes še zdaleč niso samoumevne. Vsak dan občutimo želje po njihovem omejevanju, ukinjanju in relativiziranju.

Zadnjič posodobljeno ( 09.05.2017 ob 11:26 ) Več ...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Ugodnost

Ugodnost za člane GiT


Fairhotels

Začetek kampanije Fairhotels Slovenija

logo

Včlani se

banner sindikalne pocitnice