Sindikat gostinstva in turizma

Pasica
Switch to English
 
  • Povečaj velikost teksta
  • Privzeta velikost teksta
  • Zmanjšaj velikost teksta

Zadnje novice

Obvestilo za javnost

E-pošta natisni

Danes je TGZ Slovenije sklicala sestanek obeh pogajalskih partnerjev na temo višine letošnjega regresa za letni dopust, dviga plač in začetka pogajanj za Kolektivno pogodbo dejavnosti gostinstva in turizma Slovenije.
Pogajanja oz. prvi pogovor z novo direktorico TGZ in člani pogajalske skupine se je končal neuspešno. Predstavnice sindikata GIT Slovenije so obrazložile prisotnim članom delodajalcev vzroke in argumente za temeljno zahtevo sindikata GIT za dvig regresa za letni dopust 2017 na 1000 € ter dviga NOP v gostinstvu. Plače se niso dvignile že pet let. In nizke plače, pogoji dela, delovni čas in šikaniranje delavcev so temeljni vzroki za katastrofalno pomanjkanje nosilnih poklicev v gostinstvu: kuharjev , natakarjev, sobaric..... Sezona se še začela ni, pa presežne ure bežijo v nebo.

Zadnjič posodobljeno ( 20.06.2017 ob 11:20 ) Več ...
 

Jubilejna nagrada - mnenje

E-pošta natisni

Dne 26. maja 2017 se je prvič (in verjetno zadnjič) sestala Komisija za razlago Kp dejavnosti GIT Slovenije. V zvezi s vprašanjem o jubilejni nagradi ni dosegla soglasja zaradi različnega razumevanja in razlage Uredbe, kljub tehtnim argumentom, ki jih je predstavila članica komisije Saška Kumer in z izreki sodb o tej zadevi podkrepila Andreja Toš Zajšek!

V sindikatu GIT Slovenije smo trdno prepričani, da delavcu pripada jubilejna nagrada za 10 let delovne dobe pri zadnjem delodajalcu če pri tem delodajalcu še ni prejel jubilejne nagrade za deset let delovne dobe! Po mnenju sindikata gre za izplačilo različnih jubilejnih nagrad , eno zaradi izpolnitve pogoja skupne delovne dobe , drugo iz naslova delovne dobe pri zadnjem delodajalcu!

Več ...
 

Gostje so, a jih nima kdo postreči

E-pošta natisni

Plače v gostinski panogi se kljub pozitivnim gospodarskim trendom že pet let niso spremenile. Sobarice, natakarji, kuharji - večina jih prejema minimalno zajamčeno plačo," opozarjajo v Sindikatu delavcev gostinstva in turizma Slovenije. Mladi se težko odločajo za ta poklic ali pa gredo v tujino, dodajajo. Iz vrst delodajalcev pa je slišati, da bi dobre kuharje in natakarje z veseljem ustrezno plačali, a jih je težko najti.

Več na http://www.primorske.si/2017/06/14/Gostje-so-a-jih-nima-kdo-postreci

 

Hvala ADRIA Turistično podjetje Ankaran

E-pošta natisni

V imenu udeležencev 27. srečanja članov sindikata GIT Slovenije, se gospe Saši, gospodu Jožetu ter vsem natakarjem in kuharjem, ki so skrbeli za izvrstno hrano , prijazno postrežbo ter krasen morski ambijent iskreno zahvaljujem! Svoje vtise bomo delili z našimi kolegi sindikalisti, ki ravno tako kot naš sindikat, organizirajo svoja srečanja in se skladno z doktrino Fair hotels Slovenija obračajo na nas po predloge, mnenja in priporočila! Res je bilo lepo!

Zadnjič posodobljeno ( 16.06.2017 ob 14:13 ) Več ...
 

27. srečanje sindikata delavcev gostinstva in turizma v Ankaranu

E-pošta natisni

V sredo 14.junija se je odvilo 27. srečanje sindikata delavcev gostinstva in turizma v Ankaranu! Objavljamo govor generalne sekretarke ob otvoritvi srečanja in tiskovne konference...

Več ...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Ugodnost

Ugodnost za člane GiT


Fairhotels

Začetek kampanije Fairhotels Slovenija

logo

Včlani se

banner sindikalne pocitnice