Sindikat gostinstva in turizma

Pasica
Switch to English
 
  • Povečaj velikost teksta
  • Privzeta velikost teksta
  • Zmanjšaj velikost teksta

Zadnje novice

Se nam pred sezono obeta stavka?

E-pošta natisni

Pogajanja med Sindikatom gostinstva in turizma (SGiT) ter Turistično-gostinsko zbornico Slovenije (TGZS) so klavrno propadla, potem ko je sindikalna stran odkorakala stran.

Zadnjič posodobljeno ( 27.06.2017 ob 13:43 ) Več ...
 

Dopis ministrici glede koncesij

E-pošta natisni

Spoštovana gospa ministrica Irena Majcen! »Javnost je bila že obveščena, da Sindikat gostinstva in turizma Slovenije od delodajalcev pričakuje oziroma zahteva dvig najnižjih osnovnih plač v naši panogi, povečanje plač vsem nosilnim poklicem in povišanje zneska letnega regresa za 2017. Že tako nizke plače v gostinstvu se kljub bistveno izboljšanim rezultatom poslovanja v dejavnosti niso zvišale že pet let. Povprečna plača v panogi je 743 evrov neto, in to v povprečju za 210 opravljenih ur na mesec.

Zadnjič posodobljeno ( 27.06.2017 ob 13:15 ) Več ...
 

SURS novica

E-pošta natisni

V aprilu 2017 so v turističnih nastanitvenih objektih našteli za 27 % več turističnih prenočitev kot v aprilu 2016. Tuji turisti so ustvarili za 44 % več prihodov in 47 % več prenočitev. Domači turisti so ustvarili približno enako število prihodov in za 2 % manj prenočitev kot v aprilu 2016.
Vir in povezava do celotne vsebine novice: surs.si

Zadnjič posodobljeno ( 26.06.2017 ob 12:01 )
 

Sporočilo za javnost po delovnem posvetu vlade

E-pošta natisni

Po današnji seji so se člani vlade sestali na delovnem posvetu, na katerem so obravnavali Strategijo trajnostne rasti slovenskega turizma 2017–2021. Strategija si bo prizadevala za doseganje scenarija pospešenega razvoja slovenskega turizma, pri čemer sta bistvenega pomena nova vizija in poslovno usmerjena strategija za produktivno prestrukturiranje in repozicioniranje Slovenije na svetovnem turističnem trgu.

Več ...
 

Javno pismo ministru za gospodarstvo

E-pošta natisni

Javno pismo ministru za gospodarstvo RS Zdravku Počivalšku, državni sekretarki Evi Štraus Podlaogar , vd direktorici Direktorata za turizem Renati Martinčič in SDH

Turistično gostinska zbornica Slovenije se je z novim vodstvom in staro pogajalsko skupino odločila, da še pred začetkom turistične sezone odžene še tiste kadre, tiste kuharje in natakarje, ki so pripravljeni delati preko polnega delovnega časa, za mizerno plačilo in nikakršen odnos, k tuji konkurenci.

V času turistične rasti, rasti prihodkov in presežnih ur je na prvem razgovoru ponudila sindikatu znižan znesek regresa za letni dopust, znesek iz leta 2015 in 0 % dvig plač!

Spoštovani gospod minister!

Zadnjič posodobljeno ( 20.06.2017 ob 11:22 ) Več ...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Ugodnost

Ugodnost za člane GiT


Fairhotels

Začetek kampanije Fairhotels Slovenija

logo

Včlani se

banner sindikalne pocitnice