Sindikat gostinstva in turizma

Pasica
Switch to English
 
  • Povečaj velikost teksta
  • Privzeta velikost teksta
  • Zmanjšaj velikost teksta

Zadnje novice

Spremenjen pravilnik

E-pošta natisni

Predsedstvo sindikata GIT Slovenije je na svoji 31. redni seji, na predlog NO, sprejelo spremembe PRAVILNIKA O DODELJEVANJU BREZOBRESTNIH POVRATNIH SREDSTEV (sprememba je v 3. in 9.členu Pravilnika) več na: Spremembe Pravilnika o dodeljevanju brezobrestnih povratnih sredstev

Zadnjič posodobljeno ( 24.07.2017 ob 15:38 )
 

Prehrana med delom po KP GIT

E-pošta natisni

Obveščamo Vas, da v skladu z objavljenim količnikom rasti cen prehrambnih izdelkov, znaša prehrana po KP gostinstva od 1. julija 2017 do decembra 2017: 4,43 EUR za vsak dan prisotnosti na delu!

(UL RS št. 7.7.2017: https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2017-01-1931/kolicnik-rasti-cen-prehrambnih-izdelkov)

Znesek bo popravljen in objavljen  na spletni strani sindikata GIT Slovenije ter v plačnem priročniku ZSSS.

 

Philippe van Parijs o prekariatu

E-pošta natisni

Philippe Van Parijs je profesor socialne in ekonomske etike na Fakulteti za ekonomske, sociološke in politološke študije na univerzi v Bruslju. Kot predavatelj je v preteklosti delal na Harvardu, Berkeleyu in Oxfordu, skupaj z Guyem Standingom pa je en od ključnih soustanovitejev organizacije »Basic Income Earth Network«. Ob njegovem obisku Ljubljane, smo spregovorili o možnostih in okoliščinah uvedbe univerzalnega temeljnega dohodka (UTD), o specifiki prekarnega dela in o reorganizaciji družbe po četrti industrijski revoluciji.

Zadnjič posodobljeno ( 04.07.2017 ob 09:00 ) Več ...
 

Znesek regresa za leto 2017

E-pošta natisni

Sindikat GIT Slovenije je 30.junija 2017 skupaj s socialnimi partnerji podpisal ANEKS h Kolektivni pogodbi gostinstva in turizma Slovenije . Po tem aneksu znaša znesek regresa za letni dopust za leto 2017, 950 €. Aneks bo objavljen v Uradnem listu RS , v veljavo pa stopi takoj!

Zadnjič posodobljeno ( 03.07.2017 ob 12:33 ) Več ...
 

Na mizi tudi ostrejša drža

E-pošta natisni

Težavne razmere za gostinsko-turistične delavce sta ob robu 27. tradicionalnega srečanja sindikalnih aktivistov Sindikata delavcev gostinstva in turizma Slovenije (SGiT) predstavila sindikalna zaupnika iz Maribora in Radencev. Delavska enotnost št. 22, junij 2017

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Ugodnost

Ugodnost za člane GiT


Fairhotels

Začetek kampanije Fairhotels Slovenija

logo

Včlani se

banner sindikalne pocitnice