Sindikat gostinstva in turizma

Pasica
Switch to English
 
  • Povečaj velikost teksta
  • Privzeta velikost teksta
  • Zmanjšaj velikost teksta

Zadnje novice

Izboljšava dohodninske ureditve

E-pošta natisni

Po več letnem prizadevanju za odpravo anomalije pri dohodninskih olajšavah za najnižje dohodke, na katero so sindikalisti Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) stalno opozarjali, je ta krivica po besedah izvršne sekretarke ZSSS Andreje Poje končno odpravljena.

Več ...
 

varnost in zdravje pri delu: Evropska priznanja za dobro prakso spodbujanja

E-pošta natisni

Vabimo vas, da obiščete na spletni strani Evropske agencije za varnost in zdravje pri delu (EU OSHA) najnovejšo publikacijo v slovenščini, v kateri so predstavljeni dosežki dobitnikov evropskega priznanja »Dobra praksa« v okviru dvoletne evropske kampanje za zdravo delovno okolje 2016–2017 »Zdrava delovna mesta za vse generacije«. Kampanja se je začela 15. aprila 2016 in se bo zaključila 22. novembra 2017. Spodbuja vzdržno delo in zdravo staranje od samega začetka poklicnega življenja ter ima štiri ključne cilje:

Več ...
 

O prekarnosti z Janezom Škrabcem

E-pošta natisni

Kdo bi moral zaščititi delavce, ki so zaposleni prekarno in zavoljo tega, kljub intenzivnemu delu pogosto nimajo dovolj denarja za normalno preživetje? Vsekakor je država tista, ki mora s pravnimi regulativami postaviti okvir, znotraj katerega se bodo gibali vsi socialni partnerji pri zagovoru pravic zaposlenih. Sindikati morajo delavce ščititi, podjetja pa morajo prevzeti visoko stopnjo odgovornosti do vseh zaposlenih in sodelujočih v poslovnih procesih.

Več ...
 

Položaj natakarjev

E-pošta natisni

Turizem so ljudje. Po mnenju nekdanjega direktorja Grand hotela Union Bogdana Lipovška je to eden najboljših turističnih sloganov. Zato ga toliko bolj preseneča, da razni menedžerji pri vodenju svojega podjetja dajejo prednost dobičku pred svojimi zaposlenimi. Pozabljajo, da zadovoljen natakar pomeni tudi, da je gost zadovoljen. A – kot boste slišali v prispevku Tine Lamovšek – so delavci v gostinstvu nemotivirani zaradi prenizke plače in neplačanih nadur, poklicu primanjkuje tudi ugleda.

Več na: http://radioprvi.rtvslo.si/2017/08/polozaj-natakarjev/

 

Goran Vojnović o prekarnosti in kulturnem povezovanju

E-pošta natisni

Kako bi opredelili prekariat kot družbeno skupino?

Prekariat je realnost trenutnih razmer. Če je bila v času naših staršev neka vrsta prekariata alternativa, oziroma način neposrednega upora zoper sistem, postaja sedaj prekarnost norma. Nihče si ne dela utvar, da gre za neko prehodno fazo. Za preizkus posameznikovih delovnih sposobnosti, na osnovi katerega bi delodajalec lahko dobil oceno o tem, ali je smiselno skleniti pogodbo za nedoločen čas ali ne. Zelo veliko jih je, ki so srečni že, če dobijo priložnost delati prekarno.

Zadnjič posodobljeno ( 26.07.2017 ob 12:59 ) Več ...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Ugodnost

Ugodnost za člane GiT


Fairhotels

Začetek kampanije Fairhotels Slovenija

logo

Včlani se

banner sindikalne pocitnice