Sindikat gostinstva in turizma

Pasica
Switch to English
 
  • Povečaj velikost teksta
  • Privzeta velikost teksta
  • Zmanjšaj velikost teksta

Vabilo na novinarsko konferenco Sindikata GIT

E-pošta natisni

Sindikat delavcev gostinstva in turizma Slovenije vas vabi na novinarsko konferenco, ki bo v sredo, 22. novembra 2017 ob 10.30 uri v Domu sindikatov, Dalmatinova 4, v veliki sejni sobi v 6. nadstropju.

Na novinarski konferenci želi sindikat ponovno opozoriti turistično javnost na položaj gostinskih delavcev, na njihove plače, delovni čas in vsakodnevni mobbing, spregovoriti o pogajanjih o plačah, izteku kolektivne pogodbe dejavnosti GIT Slovenije ter na spomniti na koncesnine, ki jih Vlada Republike Slovenije še vedno, kljub obljubam, ni znižala.

Na novinarski konferenci bodo predstavili tudi nadaljevanje sindikalnih aktivnosti za dvig najnižjih plač v panogi gostinstva in turizma Slovenije ter načrtovane aktivnosti za nižje koncesnine oz. pravičnejšo uredbo.


Zadeva: Vabilo na novinarsko konferenco Sindikata delavcev gostinstva in turizma Slovenije

Spoštovani novinarji in novinarke,

Pred koncem leta bi radi ponovno informirali slovensko turistično javnost in opozorili na položaj gostinskih delavcev, na njihove plače, delovni čas in vsakodnevni mobing na delu. Slovenija v letu 2018 beleži (spet) rekorden turistični obisk, za tega pa se lahko zahvalimo samo ljudem, ki so delali 12 ur in več na dan. Brez zakonsko določenih odmorov in počitkov so poskrbeli za dobro počutje gostov in za Slovenijo, kot majhno varno turistično destinacijo številka 1 v Evropi.

Na novinarski konferenci bomo opozorili predvsem na pogajanja o plačah, na iztek kolektivne pogodbe dejavnosti GIT Slovenije ter na koncesnine, ki jih Vlada Republike Slovenije še vedno, kljub obljubam, ni znižala.

Ponovno bomo spregovorili o velikem pomanjkanju kuharjev, natakarjev, sobaric. ... na kar opozarjamo že pet let in kar bi v prihodnjih letih lahko ustavilo razcvet slovenskega turizma, kljub temu, da so rešitve na dlani: povečanje plač, takojšnje plačilo vseh presežnih ur, ureditev delovnega časa in spoštovanje vseh delavcev, ki delajo v turističnih podjetjih.

Na novinarski konferenci bomo predstavili tudi nadaljevanje sindikalnih aktivnosti za dvig najnižjih plač v panogi gostinstva in turizma Slovenije ter načrtovane aktivnosti za nižje koncesnine oz. pravičnejšo uredbo.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo; Karmen Leban, 041 730 538

NK S GIT november 2017.pdf

Zadnjič posodobljeno ( 22.11.2017 ob 10:53 )  

Ugodnost

Ugodnost za člane GiT


Fairhotels

Začetek kampanije Fairhotels Slovenija

logo

Včlani se

banner sindikalne pocitnice