Sindikat gostinstva in turizma

Pasica
Switch to English
 
  • Povečaj velikost teksta
  • Privzeta velikost teksta
  • Zmanjšaj velikost teksta

Obvestilo za javnost

E-pošta natisni

Danes je TGZ Slovenije sklicala sestanek obeh pogajalskih partnerjev na temo višine letošnjega regresa za letni dopust, dviga plač in začetka pogajanj za Kolektivno pogodbo dejavnosti gostinstva in turizma Slovenije.
Pogajanja oz. prvi pogovor z novo direktorico TGZ in člani pogajalske skupine se je končal neuspešno. Predstavnice sindikata GIT Slovenije so obrazložile prisotnim članom delodajalcev vzroke in argumente za temeljno zahtevo sindikata GIT za dvig regresa za letni dopust 2017 na 1000 € ter dviga NOP v gostinstvu. Plače se niso dvignile že pet let. In nizke plače, pogoji dela, delovni čas in šikaniranje delavcev so temeljni vzroki za katastrofalno pomanjkanje nosilnih poklicev v gostinstvu: kuharjev , natakarjev, sobaric..... Sezona se še začela ni, pa presežne ure bežijo v nebo.

Posmehovanje in popolnoma neprimeren odnos nekaterih članov pogajalske skupine delodajalcev je že na začetku pokazal na neuspeh pogajanj ter dejstvo, da so vsi argumenti zastonj obrazloženi!
Zadnja ponudba delodajalcev je bila : Lanskoletna višina regresa za letni dopust 930 €. Sindikalna stran je to poniževalno ponudbo zavrnila in zapustila pogajanja.

Takšnih pogajanj se ne bomo več udeležili! Če jih vodijo in usmerjajo ljudje brez socialnega čuta, brez odgovornosti do lastnikov slovenskega turizma, brez današnjega znanja, z neprimernim odnosom do delavcev zaposlenih v gostinstvu in turizmu, s popolno nepripravljenostjo na dialog in poštena pogajanja, res nima smisla vztrajati.

Sindikalna zahteva na 1000 evrov regresa za letni dopust oziroma 70evrov več kot lani, je znesek, ki ga direktorji očitno nočejo dati delavcem, kljub bistveno izboljšanim rezultatom poslovanja , kot zahvalo, ker so s svojim delom in nepriznavanjem pravic do dostojnega plačila, poplačali že večji del najetih kreditov za zavožene projekte ali okoriščanja posameznikov in ker jih še vedno kreditirajo s presežnimi in neplačanimi urami.
In tega denarja ne da ga nimajo , ga ne dajo! Da bo lastnikom ostalo več dobička, saj prihodki od turizma letošnje leto letijo v nebo. Kot letijo v nebo neplačane presežne ure zaposlenih, na kar pogajalci pozabljajo, kot pozabljajo na stalno kršenje odmorov in počitkov ter delovno pravno zakonodajo. O hvaležnosti zaposlenim , ker delajo več in na meji zmožnega, pa itak ne duha ne sluha!!

Sindikatu ne preostane dosti drugega, kot da pozove delavce, da v primeru dela preko 40 ur tedensko, zaradi izčrpanosti zaprosijo za bolniški dopust, sindikat bo s svojimi finančnimi ukrepi kril razliko za socialno ogrožene delavca! Tega sicer še nismo naredili smo pa tik pred pozivom!!!

Tudi pogajanja o kolektivni pogodbi GIT s takim načinom pač ne bomo izpeljali. Kolektivne pogodbe, ki bi dodatno skrčila pravice zaposlenih, brez da karkoli novega in boljšega za delavce uredi, ne potrebujemo!

Sramota!

Zato bo sindikat GIT Slovenije, kot edini reprezentativni sindikat v panogi, redno obveščal Inšpektorat za delo RS o kršitvah delovnega časa, kazensko ovadil vse direktorje, ki kršijo zakon in KP ter 1. julija začel obveščati slovensko in tujo javnost z letaki o položaju slovenskega turističnega delavca.

Pričakujemo, da bodo odgovorni direktorji in politiki pravilno ocenili sedanje stanje in nas obvestili o večjem regresu, o njihovi pripravljenosti po povišanju ter o njihovih stališčih glede iztekajoče se kolektivne pogodbe za gostinstvo in turizem!

Lep pozdrav,
Karmen Leban
Generalna sekretarka SGITS

Zadnjič posodobljeno ( 20.06.2017 ob 11:20 )  

Ugodnost

Ugodnost za člane GiT


Fairhotels

Začetek kampanije Fairhotels Slovenija

logo

Včlani se

banner sindikalne pocitnice