Sindikat gostinstva in turizma

Pasica
Switch to English
 
  • Povečaj velikost teksta
  • Privzeta velikost teksta
  • Zmanjšaj velikost teksta
Domov

Sindikat gostinstva in turizma

Fairhotels začetek akcije

E-pošta natisni

V sindikatu GIT štartamo z akcijo Fair hotels v Sloveniji. Gradiva so pripravljena, mi tudi. Nova spletna stran čaka na vsebine, vse akterje pa prosimo, da se držijo rokov.

Naš cilj je da še pred začetkom turistične sezone, zainteresirani javnosti ponudimo poštene počitniške kapacitete oz. izpostavimo tiste hotele, ki so fer.

Fair hotel enostavno pomeni, da gre za hotel prijazen do uporabnikov in do zaposlenih. Pomeni, da zadovoljni delavci v pravem in poštenem razmerju z delodajalci veliko bolje, hitreje in učinkoviteje opravijo svoje delo. Tako, se gostje zadovoljni vračajo ter seveda trošijo več. V kolikor ste mnenja, da bi tudi vaš hotel moral biti na listi fer hotelov nas čimprej kontaktirajte.

 

Popravljen pravilnik o dodeljevanju brezobrestnih povratnih sredstev

E-pošta natisni

Na osnovi Statuta Sindikata delavcev GiT Slovenije je predsedstvo SGIT Slovenije na svoji 22. seji dne 7. Aprila, 2016 sprejelo naslednji Pravilnik o dodeljevanju brezobrestnih povratnih sredstev. Pravilnik je objavljen med dokumenti, najdete pa ga tudi na povezavi Pravilnik o dodeljevanju brezobrestnih povratnih sredstev 07.04.2016

 

Objektivna odškodninska odgovornost delodajalca zaradi poškodbe delavca pri delu - sodna praksa

E-pošta natisni

S soglasjem Marjete Janežič, višje pravosodne svetovalke na Vrhovnem sodišču Republike Slovenije, objavljamo njen prispevek, ki je bil 7. 4. 2016 objavljen v 14. številki Delavske enotnosti, glasila ZSSS. Delavska enotnost pogosto objavlja tematske številke o varnosti in zdravju pri delu, zato je priporočljivo branje.

Več ...
 

ZDR-1 - ustavna presoja

E-pošta natisni

Objavljamo odločitev Ustavnega sodišča RS, ki se nanaša na ustavno presojo 224.člena ZDR-1. Gre za člen, ki se nanaša na možnost urejanja določenih pravic samo za člane sindikate.
Kot je razvidno iz odločbe Ustavnega sodišča RS je slednje odločilo, da se vse presoje ustavnosti zavržejo. To sicer pomeni, da Ustavno sodišče o vsebini določbe 224.člena ni odločalo vendar pa hkrati pomeni, da je v določbah kolektivnih pogodb dejavnosti možno še nadalje urejati pravice samo za člane podpisnike kolektivnih pogodb dejavnosti.

odločba Ustavnega sodišča RS

 

Napoved stavke v sindikatu energetike SDE

E-pošta natisni

Glede na enostranske odločitve odločevalcev, ki smo jim priča v zadnjih dveh letih in posledično izogibanju sprejetih dogovorov v okviru socialnega dialoga ter vse bolj negotovega položaja delavk in delavcev v slovenski energetiki, je SDE Slovenije začel pospešeno izvajati aktivnosti za ohranjanje delovnih mest in s tem socialne varnosti zaposlenih v energetskih podjetjih. Pri tem želimo zaščititi tudi interese slovenskih porabnikov električne energije pred negativnimi posledicami samovoljnih posegov v strukturo slovenskih energetikih družb s strani posameznih lobističnih elit.

Več ...
 

Prve ugotovitve: Šesta evropska raziskava o delovnih razmerah

E-pošta natisni

Evropska fundacija za izboljševanje življenjskih in delovnih razmer od leta 1990 vsakih pet let izvede raziskavo o delovnih razmerah v Evropi. Seveda tudi v Sloveniji. Rezultati omogočajo primerjavo z drugimi državami in povprečjem EU. Med vprašanji, ki se obravnavajo danes so zaposlitveni status, trajanje in organizacija delovnega časa, organizacija dela, izobraževanje in usposabljanje, fizični in psihosocialni dejavniki tveganja, zdravje in varnost, usklajenost družinskega in poklicnega življenja, udeležba delavcev, dohodki in finančna varnost ter delo in zdravje.

Več ...
 

Objava KP v Uradnem listu RS št. 17

E-pošta natisni

V Uradnem listu RS, z dne 29.2. 2016 številka 17, je bila objavljena nova Kolektivna pogodba dejavnosti GOSTINSTVA IN TURIZMA SLOVENIJE.

 

Letno poročilo 2015 - ZPIZ

E-pošta natisni

Objavljamo letno poročilo in predstavitev zavoda za zaposlovanje za leto 2015. Dokument je na voljo na povezavi -->klik<--

 

OECD analiza o učinku gospodarske krize na kakovost delovnih mest

E-pošta natisni

Tokrat vas želimo opozoriti na raziskavo, ki je bila objavljena danes. Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) je mednarodna gospodarska organizacija 34 razvitih držav, ki sprejemajo načela predstavniške demokracije in svobodnega trga. Slovenija se ji je pridružila leta 2010. Dne 24.02.2016 je bila na njeni spletni strani objavljena mednarodna analiza o tem, kako se je spreminjala kakovost delovnih mest v času gospodarske krize. Analiza je nastala z združevanjem rezultatov različnih na različnih kontinentih predhodno opravljenih raziskav.

Več ...
 

Podpisali smo novo...

E-pošta natisni

Sindikat delavcev gostinstva in turizma Slovenije je danes, 19. februarja, 2016 skupaj s svojimi partnerji podpisal novo Kolektivno pogodbo dejavnosti gostinstva in turizma Slovenije. Kolektivna pogodba je podpisana za obdobje dveh let, torej velja do 31. 12. 2017 in bo objavljena v Uradnem listu RS takoj, ko jo bo Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve vpisalo v register Kolektivnih pogodb. Kolektivna pogodba med drugim še vedno vsebuje specifike, ki veljajo za našo panogo:


Več ...
 
Več prispevkov...
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Fairhotels

Začetek kampanije Fairhotels Slovenija

logo

Včlani se

banner sindikalne pocitnice

Kdo je prisoten

Prisotni 72 gostov .