Sindikat gostinstva in turizma

Pasica
Switch to English
 
  • Povečaj velikost teksta
  • Privzeta velikost teksta
  • Zmanjšaj velikost teksta
Domov

Sindikat gostinstva in turizma

Pogled generalnega direktorja GZS na prekarstvo

E-pošta natisni

V intervjuju za spletni portal MMC ste januarja letos dejali, da je moč sindikatov jalava in da se konča pri drobtinicah, kot je določanje minimalne plače. Za kaj bi se zavzemali vi, če bi bili vodja sindikalne strani? sprašuje Črt Poglajen, politični analitik...

Če bi bil vodja sindikata, bi se zavzel za celovit razvojni program. Sindikati so namreč jalovi, kar se podajanja novih idej tiče. Stojijo na okopih stanja, na katerem smo zdaj, in jih branijo na vso moč, čeprav s tem stanjem ni zadovoljen nihče. Tudi oni sami ne. Odgovarja generalni direktor GZS mag. Samo Hribar Milič.

Več ...
 

Omogočeno vlaganje refundacij prek e-VEM

E-pošta natisni

Od oktobra dalje lahko delodajalci elektronsko vlagajo refundacijske zahtevke za nadomestila plač med začasno zadržanostjo od dela (bolniškim staležem)

Več ...
 

Iskrene čestitke

E-pošta natisni

Iskrene čestitke vsem, ki delate v slovenskem turizmu z željo, da se res uspešna turistična sezona končno udejanji tudi v povečanju plač turistično gostinskih delavcev!

Več ...
 

Zdravko Počivalšek ob svetovnem dnevu turizma: Turizem za vse!

E-pošta natisni

Ljudje smo vedno potovali, zadnja desetletja pa je število oseb, ki imajo priložnost potovati, izrazito naraslo. Po podatkih Svetovne turistične organizacije smo leta 2015 v svetu zabeležili že 1,184 milijarde prihodov turistov, od tega v Sloveniji 3,9 milijona, kar je bistveno več kot vsa leta pred tem. Turizem morda na prvi pogled pomeni oddih od vsakdanjih obveznosti in odkrivanje novih destinacij, vendar je mnogo več kot to.

Več ...
 

Lidija Jerkič: »Dialog je dejansko edina konstruktivna možnost!«

E-pošta natisni

S predsednico sindikata Kovinske in elektro industrije, gospo Lidijo Jerkič je novinar Črt Poglajen govoril o razvoju sindikatov pri nas in o mestu, ki ga bodo znotraj tega razvoja zavzeli prekarci.

Več ...
 

Evropski teden mobilnosti in Evropski teden športa 2016

E-pošta natisni

Zakon o varnosti in zdravju pri delu (ZVZD-1 UL RS 43/2011) določa tudi obveznost delodajalca, da načrtuje promocijo zdravja na delovnem mestu. Dobra praksa zahteva, da se o tem posvetuje tudi z delavskimi zaupniki za varnost in zdravje pri delu.

Več ...
 

Sezona tudi v septembru

E-pošta natisni

Odlični rezultati slovenskega turizma v prvih sedmih mesecih letošnjega leta v prvih sedmih mesecih za 10 % več tujih turistov.

Po začasnih podatkih Statističnega urada RS (SURS) je slovenski turizem v obdobju od januarja do vključno julija zabeležil za 8 % več turistov in 6 % več prenočitev kot v istem obdobju leta 2015. Odlični rezultati slovenskega turizma v lanskem letu, ko smo prvič od samostojnosti naše države zabeležili več kot 10 milijonov turističnih prenočitev in 2,2 milijardi evrov izvoženih potovanj, se nadaljujejo tudi v prvih sedmih mesecih letošnjega leta. V obdobju od januarja do vključno julija smo zabeležili skupno za 8 % več prihodov turistov in za 6 % več prenočitev v primerjavi z enakim obdobjem lani.

Več ...
 

Danilo Türk o prekariatu

E-pošta natisni

Če bom oktobra izvoljen za Generalnega sekretarja OZN, se bom vprašanju dela posvetil s posebno pozornostjo, ker se mi zdi, da prav delo ohranja izhodiščno družbeno integriranost. Družbena deizntegracija in odtujitev, ki iz nje izhaja, sta vedno posledica brezciljnosti in brezperspektivnosti, ki jo povzroča prav pomanjkanje dela.

Več ...
 

Jakob Počivavšek, predsednik PERGAM-a o prekariatu

E-pošta natisni

Jakob Počivavšek je predsednik Konfederacije sindikatov Slovenije PERGAM. Trg dela pozna dobro, tako s strani njegove normativne ureditve, kot tudi s strani organizacije same. Predno se je z zaščito pravic delavcev začel ukvarjati znotraj konfederacije, je urejenost razmer sledil na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, kjer je nadzoroval delo zaposlovalnih agencij.

Več ...
 

Akademija "Ko radi in dobro delamo"

E-pošta natisni

Že vrsto let vpeljujete različna orodja, ki bi izboljšala klimo in kulturo v vašem podjetju, pa se vam zdi, da se ni (skoraj) nič spremenilo?

Več ...
 
Več prispevkov...
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Fairhotels

Začetek kampanije Fairhotels Slovenija

logo

Včlani se

banner sindikalne pocitnice

Kdo je prisoten

Prisotni 89 gostov .