Sindikat gostinstva in turizma

Pasica
Switch to English
 
  • Povečaj velikost teksta
  • Privzeta velikost teksta
  • Zmanjšaj velikost teksta
Domov

Sindikat gostinstva in turizma

Sklep predsedstva SGIT je soglasno sprejelo sklep št. 12/2

E-pošta natisni

1.    Predsedstvo SGiT  pogojno sprejema sklepe Upravnega odbora Turistično gostinske zbornice, ki jih je ta posredoval po sestanku pogajalske komisije, ki je bila 24.06.2009 s tem, da se na terenu med članstvom sindikata preveri odločitev za podpis spremenjenega in na novo ponujenega aneksa h Kolektivni pogodbi za gostinstvo in turizem ali da se preveri možnost za izvedbo stavke ali pa za začetek stavkovnih aktivnosti. Če se dve tretjini vprašanih odloči za to, da naj sindikat podpiše to, kar ponujajo delodajalci, bo SGIT Slovenije aneks podpisal. Če pa se taka večina za to ne bo odločila, bo sindikat zbiral podpise za nadaljnje stavkovne aktivnosti.

sklep 12/2 v PDF

Več ...
 

Nagovor udeležencem protesta

E-pošta natisni

Vse razumemo, vse kupimo, vendar floskule, da bo 3% dvig in letošnji 76o evrov vreden regres potopil slovenska podjetja in ogrozil delovna mesta, ne! To je pa res mnogo preveč.
In zato! Zaradi ignorance in nespoštovanja človeškega dostojanstva, ki se kaže v prelomljeni besedi, v  zaključenem in nerealiziranem  socialnem dialogu smo se danes ustavili pred to stavbo, kjer je sedež TGZ. To je naš prvi a NE ZADNJI KORAK.

Več ...
 

Stališče vlade glede podpisa aneksa h kolektivni pogodbi

E-pošta natisni

Objavljamo stališča gospoda ministra Lahovnika oz. Vlade republike Slovenije, v katerem GZS - Turistično gostinsko zbornico poziva, da:
"Glede na navedeno vam predlagamo, da v prid čim uspešnejšemu nadaljnjemu razvoju dejavnosti, še posebej v sedanjem trenutku, pred začetkom glavne turistične sezone, intenzivno nadaljujete dialog s sindikati oziroma naredite vse, kar je v vaši moči, da pride do čim prejšnje uspešne sklenitve dogovora."

 

Več ...
 

Protest gostincev v Portorožu

E-pošta natisni

Protestov v Portorožu smo se udeležili tudi mi...

 

»Turizem in mednarodna finančna kriza-nabor ukrepov in aktivnosti«

E-pošta natisni

Karmen Leban (Sindikat delavcev gostinstva in turizma Slovenije):
Opozorila je na pomanjkanje socialnega dialoga. Sindikat ima prav tako predloge za omilitev krize, kot je npr. znižanje stopnje DDV. To bi preprečilo tudi obseg črne ekonomije. Zakon o subvencioniranju delovnega časa za turizem ni primeren (do sedaj prejeli in posredovali le 3 vloge, ki so jih posredovali na Zavod za zaposlovanje), potrebno je povečati fleksibilnost zaposlovanja. Obstaja institut, v okviru katerega se zaposlenega pošlje na čakanje. Ta čas naj gospodarstvo izkoristi za izobraževanje. Zaposlitve za določen čas na mlade delujejo nestimulativno. Predlagala je ponovno uvedbo socialnega turizma preko voucherjev ali subvencij, s čimer bi se napolnilo hotele.

Več ...
 

Zahteve ZSSS sprejete na razširjeni konferenci

E-pošta natisni

Objavljamo zahteve, ki so bile sprejete na 2. Konferenci ZSSS, razširjeni s člani organov sindikatov, članov ZSSS, ki je bila 15. aprila 2009.

 "Zahtevamo, da vlada okrepi pravno državo! Zahtevamo sistemkse spremembe, ki bodo spremenile način poslovanja finančnih institucij in bank, omogočile temeljit nadzor nad njimi ter preprečile, da bi se po krizi vrnile na poslovanje po starem! Vlada mora takoj predlagati spremembe vseh tistih zakonov, ki so v preteklosti omogočali neupravičeno bogatenje, tajkunstvo, korupcijo in druge exscese, ki so omogočili prevelike socialne in družbene razlike!"

Povezava na celoten dokument

 

Ureditev igral na šolskem igrišču

E-pošta natisni

V okviru UNICEFOVEGA projekta »Povej« skrbimo za zmanjšanje nasilja na naši šoli, zato smo se odločili, da uredimo  šolsko igrišče z igrali, ker verjamemo, da bomo s tem zmanjšali nasilje in poskrbeli za kvaliteten telesni in duševni razvoj otrok.

Ker pa ob pomanjkanju materialnih sredstev nikoli ne najdemo dovolj možnosti za uresničitev cilja, Vas vabimo, da se vključite v projekt postavitve igral na našem šolskem dvorišču.

 

Več ...
 

Izračun strokovne službe o povečanju najnižjih osnovnih plač

E-pošta natisni

Objavljamo izračun naše strokovne službe o povečanju najnižjih osnovnih plač na podlagi
kolektivne pogodbe o izredni uskladitvi plač (KPPIZ).

dokument se nahaja tukaj

 

Povprečne mesečne plače in indexi za november 2008

E-pošta natisni

 

Povprečna mesečna plača v gostinskem sektorju za mesec november 2008 je bila 1.013,97 eur, v nadaljevanju objavljamo podrobne podatke statističnega urada.

Več ...
 

Plan aktivnosti za prve mesece

E-pošta natisni

-V začetku januarja je planiran sestanek sekretarjev območnih odborov SGiT.
-Konec januarja (predvidoma 20.1.2009) je namesto predvidenega seminarja planirana seja statutarne komisije SGiT.
-V januarju bi opravili tudi razgovor s predsednikom ZSSS, da se obnovi zahteva SGiT za vrnitev kupnine za stanovanje na Bratovševi ploščadi v Ljubljani.
-V februarju je načrtovana seja Nadzornega odbora SGiT. Do takrat je treba v finančno materialni službi ZSSS pripraviti dokumentacijo za obravnavo zaključnega računa SGiT za leto 2008.
-V februarju je planirana  okrogla miza o problematiki dela na črno in študentskega dela v gostinstvu in turizmu. Okrogla miza naj bi bila na Dolenjskem, predvidoma na Otočcu.

Še pred okroglo mizo naj bi bila seja Predsedstva SGiT.

 

 
Več prispevkov...
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Fairhotels

Začetek kampanije Fairhotels Slovenija

logo

Včlani se

banner sindikalne pocitnice

Kdo je prisoten

Prisotni 85 gostov .